Grillad Pluma med ljummen potatis- och paprikasallad

Ingredienser

600 g pluma salt nymalen svartpeppar

Ljummen potatissallad med paprika:

500 g potatis

2 röda paprikor, strimlade

1 gul lök, skuren i tunna skivor

½ dl olivolja

3 msk rödvinsvinäger

½ dl vatten

1 tsk paprikapulver

½ tsk salt

2 krm svartpeppar

Gör så här

Ta fram köttet ur kylen, salta det på båda sidor, lägg det på en tallrik, täck med plastfolie och låt det stå på köksbänken tills det är rumsvarmt.

Gör salladen under tiden: Skala eller skrubba och koka potatisen, skär den i mindre bitar. Fräs löken i olja tills den är mjuk och genomskinlig, tillsätt paprikan och fortsätt att fräsa tills den mjuknat, lägg blandningen i en skål och tillsätt potatisen. Blanda ingredienserna till dressingen, häll den över grönsaker och potatis och låt salladen svalna något.

Grilla köttet på utegrill eller i grillpanna, ca 5 min på varje sida. Peppra efter grillningen och servera genast.

Recept Svenskt kött och foto: Daniel Hertzell