Kalvkotlett med kall ostsås

 

 

En stekt eller  grillad kalvkotlett blir extra god med den överraskande brytningen av en kalla ostbaserad sås.  Använd gärna dina favoritkryddor som garnering eller i såsen. Fritt fram!

 

 

Ingredienser (4 pers)
4 utskurna kalvkotletter (med ben blir det lite saftigare)
Olja, soja

Bakad potatis
1 kg delikatesspotatis
Olivolja
Salt och svartpeppar
1 näve färsk timjan

Såsen
100 g fetaost
100 g neutral philadelphiaost
1 dl crème fraiche elller turkisk yoghurt
1–5 vitlöksklyftor (allt efter smak)

Gör så här
1. Börja med att mixa alla ingredienser till såsen i matberedare eller mixer. Krydda med salt och peppar, ställ kallt till servering. Blanda gärna i dina egna favoritkryddor. Prova gärna koriander och några droppar lime.
2. Lägg potatisarna i en ungsfast form och pensla dem med en god olivolja. Strö sedan på en lager med hackad färsk timjan (rosmarin i blandningen är extra gott) salta och peppra efter smak. Ställ formen i ugnen på 200 grader, cirka 30 minuter och ät dem sedan med skal på. Gott och nyttigt.
3. Vispa ihop lika delar olja och soja som du sedan vänder köttet i innan du steker eller grillar dem, 3–4 minuter på varje sida.
4. Servera allt med en grönsallad.