Karréstek

Dalsjöfors karréstekar är redan färdigmarinerade och tillagas enkelt i ugn eller gryta. Servera med potatis och/eller en god sallad och gör en sås av skyn.

Tillagning i ugn:

Sätt ugnen på 175°C. Ta upp köttet ur förpackningen och lägg det i en långpanna. Tillaga i ugnen i ca 1 1/2-2 timmar (innertemperatur ca 80°C). 5.Låt köttet vila 15-20 minuter.

Tillagning i gryta:

Smält smöret i en het stekgryta. Bryn köttet runtom så det får fin yta. Om du vill bryn lök och morötter och slå sedan på vatten så det täcker ca hälften av steken. Sänk värmen och låt köttet småputtra med lock tills köttets innertemperatur visar 75 grader. Ta upp det och slå in i aliminiumfolié för att vila.

Såsen :

Häll skyn från steken i en kastrull och red av såsen med med maizenamjöl utrört i lite vatten. Tillsätt en grädde och smaka av med salt och peppar.