Lammytterfilé med glacerad rabarber

Ingredienser

4 portioner

500 g putsad kotlettrad (ytterfilé)
salt och malen vitpeppar
2 msk smör

Glaserad rabarber:
400 g rabarber, i bitar
2 msk farinsocker och ½ dl rött vin

Foto: Arne Adeler

Timjankokta kikärter:
300 g kokta kikärter, konserverade
1 dl köttbuljong
salt och malen vitpeppar
2 msk färsk timjan, repad
4 kvistar timjan, färsk

700 g sparrispotatis, kokt

Gör så här

Värm ugnen till 175º.

Krydda köttet och bryn i smör.

Stek färdig i ugn till innertemperatur 60º. Låt vila i folie 15 minuter.

Glaserad rabarber:

Smält farinsocker i en gryta på svag värme. Tillsätt rödvin och koka ihop. Lägg i rabarber och låt smälta någon minut.

Timjankokta kikärter:

Värm kikärterna i buljong, krydda och blanda ner timjan.

Skiva köttet. Dekorera med hela timjankvistar. Servera med potatis, rabarber och kikärter.