Rosastekt kalvinnanlår med kavring, pressgurka, rödlök och smörgåskrasse

Ingredienser (4 pers)

Ca ½ kg kalvinnanlår
1 st kavring
100g pressgurka
1 stor rödlök
2 backar smörgåskrasse
1 st hjärtsallad( eller någon annan krispig sallad)
Smör och havssalt och peppar

 

Gör så här:

Rumstemperera kalven. Salta och peppra den. Bryn den i olja och sätt den i ugn på 100 grader tills den har en kärntemparatur på 56 grader. Ta ut den och låt den vila under ugnsfolie. Skär 8 skivor kavring och bre dem med smör. Skala rödlöken och skiva den i så tunna skivor som möjligt och lägg dem i isvatten. Skölj salladen och låt den rinna av på papper samman med löken. Servera kavringen med sallad, skivor av kalven, rödlöken, pressgurka och toppa med rikligt av krassen. Salta med havssalt och peppar.

Här kan man ju med all rätt använda lite majonäs på toppen också om man så önskar!

 

Foto: Åsa Hansdotter