Inspiration för dig som älskar kött

Citron- och korianderkryddade spett med stor couscous och harissadressing

Citron- och korianderkryddade spett med stor couscous och harissadressing

Ingredienser

8 bufféportioner
500 g färsk skinka, i 8 långa, smala remsor

Kryddblandning:

1 tsk korianderfrö
rivet skal av 2 citroner
2 msk mango chutney
½ tsk salt

Du behöver också:

8 träspett, blötlagda

Dressing:

2 röda paprikor, rostade
3 msk olivolja
1 tsk harissa eller chilipasta
½ tsk salt
vatten

Couscous:

3 dl stor couscous
1 tsk gurkmeja
½ tsk salt
3 vårlökar, skivade
30 g russin
30 g aprikoser, i bitar
30 g cashewnötter, grovhackade
200 g körsbärstomater, halverade
1 msk färsk mynta, grovhackad

Gör så här

Kryddblandning:

Stöt korianderfrön i mortel. Blanda med citronskal och mango chutney.

Trä köttet på spett och pensla med kryddblandningen. Salta och grilla spetten cirka 3 minuter per sida.

Dressing:

Mixa paprika med olja och harissa. Salta och späd med vatten till önskad konsistens.

Couscus:

Koka upp vatten med gurkmeja och salt. Koka couscousen mjuk cirka 15 minuter. Häll av och kyl med kallt vatten.

Blanda lök, russin, aprikoser, nötter och tomater med couscousen. Tillsätt mynta och häll över dressing.

Recept från Svenskt Kött i samarbete med Malin Söderström. Foto: Stefan Andersson/Söderberg argentur