Inspiration för dig som älskar kött

Grillad grissida och filé med ugnsbakad mandelpotatis och grön pesto

Grillad grissida och filé med ugnsbakad mandelpotatis och grön pesto

Ingredienser

4 portioner

300 g färskt sidfläsk med svål, i 4 bitar, ca 3 cm tjock
300 g fläskfilé, skivad
salt och vitpeppar

Ugnsbakad mandelpotatis:
750 g små mandelpotatisar med skal
2 rödlökar, klyftade
4 kvistar färsk rosmarin, repade
4 kvistar färsk timjan,repade

1 msk olivolja
flingsalt och grovmalen svartpeppar

4 msk pesto

Gör så här

Värm ugnen till 200°.

Tvätta potatisen och lägg den i en långpanna tillsammans med löken. Strö över rosmarin och timjan. Ringla över olja. Stek i ugn ca 30 minuter. Vänd någon gång under tiden. Krydda med salt och peppar.

Snitta svålen på sidfläsket och krydda filén med salt och peppar. Grilla fläsket ca 7 minuter per sida på grill eller i panna. Grilla filéskivorna ca 2 minuter per sida.

Servera med pesto.

Foto: Arne Adler