Inspiration för dig som älskar kött

Oxbinga glaserad med örtfärskost på grovt bröd

Oxbinga glaserad med örtfärskost på grovt bröd

Ingredienser

20 portioner

1 kg rimmad oxbringa eller kalvbringa, kokt, kall

Glaze:
2 dl flytande honung
svartpeppar
2 msk citronsaft

Örtfärskost:
2 dl philadelphiaost
1 dl crème fraîche
1 dl blandade färska örter, hackade
2 schalottenlökar, finhackade
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 msk fransk senap
salt och vitpeppar

1 grov baguette eller grovt lantbröd
2 msk olivolja

Gör så här

Värm ugnen till 225º.

Glaze:

Blanda honung, peppar och citron. Pensla bringan och skär i portionsbitar.

Örtfärskost:

Blanda samman philadelphia, crème fraiche, örter, lök, vitlök och senap till en kräm. Krydda med salt och peppar.

Skär baguetten diagonalt i åtta millimeter tjocka skivor. Pensla med olja och rosta i ugn.

Lägg ostkräm på brödet och toppa med köttet.

Receptet är komponerat av Andreas Nylén, Sveriges Köttkock 2003

Foto:Arne Adler