Äppelspjäll med glödbakad lök

Med äppel- och ingefärsglaze, grillad tomatsalsa och glödbakad lök

För fyra personer
4 portioner spareribs

Äppel- och ingefäraglaze
½ dl äppelmust
2 msk soja
1 dl chilisås
2 msk riven ingefära
Salt och peppar
Riv ingefäran och blanda ihop alla ingredienser. Pensla spareribsen med glazen medan de grillas.

Glödbakade lökar
4-6 gula eller röda lökar
1 dl riven parmesan
2 msk olivolja
Salt och peppar
Lägg lökarna hela med skal direkt i glöden, låt dem ligga cirka 30 minuter. Skala av det som blivit svart. Dela lökarna. Riv parmesanost över och avsluta med olivolja, salt och peppar.

Grillad tomatsalsa
6 hela tomater
2 vitlöksklyftor
2 rosmarinkvistar
1 litet knippe timjan
½ dl olivolja
Ca 10 basilikablad
Salt och peppar
Ställ tomaterna på aluminiumfolie, dela vitlöksklyftorna på hälften och lägg tillsammans med tomater och örter. Ställ på gallret och låt allt bli mjukt 30-40 minuter. Mosa ihop allt och smaka upp med olivolja, basilika, salt och peppar.

Servering
Skär upp spareribsen och lägg upp på ett stort fat med lökarna och tomatsalsan.