Aprikosfyllda kalaskotletter med sparris och spenat

Ingredienser (4 pers)

4 kalaskotletter utan ben, 2½ cm tjocka

6 torkade aprikoser

Färsk ingefära

Salt och peppar

 

 

Spenat med sparris:

250 g grön sparris

1 msk olja

125 g babyspenat

1 citron

1 msk olja

1-1½ tsk socker

 

Gör så här:

Skär en ficka i varje kotlett.

Hacka aprikoserna grovt och blanda dem med 2 tsk riven ingefära, salt och peppar. Fördela fyllningen jämnt i kotletterna. Använd eventuellt en tandpetare som förslutning. Krydda kotletterna med salt och peppar.

Grilla de fyllda kotletterna ca 8 minuter på varje sida. Vänd dem några gånger.

Ta bort den träiga änden på sparrisstjälken. Pensla sparrisarna med olja och krydda med salt och peppar. Grilla dem några få minuter, tills de får färg.

Skölj spenaten och låt den rinna av i ett durkslag.

Riv skalet av ½ citron. Blanda en msk citronsaft med olja och socker. 

Lägg spenaten på ett fat, lägg sparrisen ovanpå, häll över dressingen och strössla över det rivna citronskalet.