Asiatisk salladskarré med fänkåls-coleslaw

Med sesam- och limeglaze, mynta- och jordnötssallad och en krämig coleslaw

För fyra personer
4 skivor fläskkarré

Sesam- och limeglaze
½ dl rapsolja
2 tsk sesamolja
Saften från 1 lime
2 msk riven ingefära
1 riven vitlöksklyfta
Peppar
Blanda ihop alla ingredienser till glazen och pensla karréerna medan de grillas. Grilla på hög värme. Låt köttet vila, skär upp det i skivor.

Fänkåls-coleslaw
½ fänkål
2 morötter
2 salladslökar
1 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
Salt och peppar
Strimla fänkålen och morötterna. Skär salladslöken i tunna strimlor. Blanda med majonnäsen och crème fraichen. Smaka upp med salt och peppar.

Servering i salladsblad
1 huvud romansallad
1/3 gurka
8 rädisor
ca 12 myntablad
1 litet knippe koriander
½ dl jordnötter, hackade
Skär gurka och rädisor i tunna skivor. Lägg köttet och coleslawen i romansalladsbladen. Toppa med rädisor, gurka, jordnötter och örter.