Citron- och korianderkryddade spett med stor couscous och harissadressing
Ingredienser
8 bufféportioner
500 g färsk skinka, i 8 långa, smala remsor
Kryddblandning:
1 tsk korianderfrö
rivet skal av 2 citroner
2 msk mango chutney
½ tsk salt
Du behöver också:
8 träspett, blötlagda
Dressing:
2 röda paprikor, rostade
3 msk olivolja
1 tsk harissa eller chilipasta
½ tsk salt
vatten
Couscous:
3 dl stor couscous
1 tsk gurkmeja
½ tsk salt
3 vårlökar, skivade
30 g russin
30 g aprikoser, i bitar
30 g cashewnötter, grovhackade
200 g körsbärstomater, halverade
1 msk färsk mynta, grovhackad
Gör så här
Kryddblandning:
Stöt korianderfrön i mortel. Blanda med citronskal och mango chutney.
Trä köttet på spett och pensla med kryddblandningen. Salta och grilla spetten cirka 3 minuter per sida.
Dressing:
Mixa paprika med olja och harissa. Salta och späd med vatten till önskad konsistens.
Couscus:
Koka upp vatten med gurkmeja och salt. Koka couscousen mjuk cirka 15 minuter. Häll av och kyl med kallt vatten.
Blanda lök, russin, aprikoser, nötter och tomater med couscousen. Tillsätt mynta och häll över dressing.
Recept från Svenskt Kött i samarbete med Malin Söderström. Foto: Stefan Andersson/Söderberg argentur