Cote de boeuf med vitlöksmos och bruchetta
Ingredienser (4 pers):
600 gr ryggbiff
Salt och svartpeppar
2 tsk olja
Vitlöksmos:
6 oskalade vitlöksklyftor
20 gr smör
2,5–3 dl mjölk
Salt och svartpeppar
6 stora potatisar
Bruchetta:
2-3 stora tomater
1–2 skalade vitlöksklyftor
Basilikablad
2 tsk god olivolja
1 tsk balsamicovinäger
1–2 tsk grovt salt
4 skivor lantbröd
Gör så här:
Vänd ryggbiffen i lite mjöl och krydda.
Bryn runt om i het panna med olja.
Lägg biffen i en långpanna och sätt in i ugnen på 200 grader i 20–25 minuter.
Vitlöksmos:
Rosta de oskalade vitlökarna i en torr het panna så de blir bruna runt om.
Låt klyftorna svalna och skala dem sedan. Mosa dem med en gaffel.
Skala och skiva potatisen, låt koka dem mjuka i 10–15 minuter.
Häll av vattnet och lägg tillbaks i kastrullen tillsammans med smöret.
Mosa tillsammans med den varma mjölken.
Vänd ner vitlöksmoset och krydda efter smak.
Bruchetta:
Dela och gröp ur tomaterna. Hacka dem tillsammans med basilikabladen.
Blanda allt med god olivolja och balsamicovinägern, salta och peppra.
Rosta brödskivorna och gnid vitlök på ena sidan.
Klicka över tomatblandningen och servera genast.