Entrecôte teriyaki

Ingredienser (4 pers.)

700 gr entrecôte
400 gr haricots verts
6 stora bananschalottenlök eller 12 vanliga
2 msk olivolja
4 st salladslök
2 msk färsk och hackad koriander
2 msk het chilisås
Salt och svartpeppar

Marinad:
2 – 3 klyftor vitlök
5 cm färsk ingefära
6 msk kinesisk soja eller teriyaki sås
2 tsk strösocker
2 msk saké eller sherry

 

Gör så här:
Blanda marinaden och pressa i vitlöken. Riv ingefäran och rör om.

Skiva köttet i tunna skivor och lägg i marinaden. Låt allt stå i rumstemperatur i 2 – 3 timmar.

Ta sedan upp köttet men spara marinaden.

Koka ansade haricots verts i 5 minuter och kyl dem sedan i kallt vatten.

Skala och skiva schalottenlöken på längden och blanda med bönorna. Häll på oljan och stek till de fått lite färg.

Strimla salladslök, blanda med koriandern i en skål och tillsätt chilisåsen. Krydda efter behov och smak.

Koka upp marinaden.

Stek köttet på högsta värme i någon minut.

Servera med grönsakerna i botten och köttet ovanpå. Häll marinaden på allt. Ha en flaska Teriyaki-sås i beredskap.