Grillkorv med senapscrème

Med svensk färskpotatis, picklad rödlök, hemsaltad gurka och senapscrème

För fyra personer
4 portioner grillad korv
4 portioner kokt delad färskpotatis
Lite persilja till dekoration

Picklad rödlök
2 rödlökar
2 dl vatten
1 dl socker
1 dl ättika 12%
Värm vatten, socker och ättika tills sockret precis löst sig. Skär löken tunt och lägg i en burk med lagen. Låt dra, gärna ett dygn innan servering. Den lök som inte går åt kan stå i kylen i drygt en vecka.

Senapscrème
3 dl crème fraiche 34%
3-4 msk grovkornig senap
½ dl hackad persilja
Salt och peppar
Vispa crème fraichen tills den är tjock, rör ner senap och persilja. Smaka upp med salt och peppar.

Saltad gurka
1 gurka
Salt
Dela gurkan i grova bitar, strö över salt och låt den stå ca 30 minuter. Torka av vatten som lagt sig på gurkan.

Servering
Lägg upp korv och potatis på ett fat tillsammans med den picklade löken. Klicka ut senapscrèmen och fördela gurkan. Dekorera med extra persilja.