Helstekt entrecôte med potatis- och fetaostsallad
Ingredienser
8 portioner
1 kg entrecôte, hel
1 kruka färsk dragon, hackad
4 vitlöksklyftor, rivna
2 msk chiliflakes
rivet skal och saft av 1 citron,
2 msk salt
2 msk rapsolja
Potatis och fetaostsallad:
1 kg potatis, kokt, delad
2 krukor vattenkrasse, grovhackad
2 rödlökar, skivade
250 g cocktailtomater, delade
1 dl svarta oliver, kärnfria
200 g fetaost, smulad
3 msk olivolja
saften av 1 citron
salt och svartpeppar
ev 4 dl rödvinssås, butiksfärdig
Gör så här
Värm ugnen till 125º.
Gnid in köttet med dragon, vitlök, chiliflakes, citronskal och salt. Häll över citronsaft. Bryn köttet i olja.
Stek i ugn med köttermometer till innertemperatur 60º för rosa kött. Låt vila i folie 15 minuter.
Skär i ½ 1 cm tjocka skivor.
Blanda alla ingredienser till potatissalladen.
Värm såsen.
Servera köttet med sallad och sås.
Recept: www.svensktkott.se Foto: Mikael Strinnhed