Högrev med fikon och paranötter
En underbar höstgryta med mustig smak och spännande innehåll. Använd gärna tryckkokare så stannar alla smakerna kvar i grytan och så går det betydligt fortare att tillaga.
Grytan är anpassad till 4-6 personer
Ingredienser
900 g högrev
6 st scharlottenlökar
7,5 dl rött vin
1 liter vatten
4 msk oxfond
150 g hela paranötter
8 st torkade fikon
6 st färska fikon
400 g mjölig potatis
400 g rotselleri
100 g smör
1 dl mjölk
Gör så här:
Skär högreven i gitar och bryn. Bryn den klyftade löken. Lägg kött och lök tillsammans med vin, vatten, fond och hackade torkade fikon.
Koka i tryckkokaren i ca 1 timme (2 timmar i vanlig gryta)
Rosta under tiden paranötterna (hela) i en torr panna.
Red ev av grytan med 2 msk mjöl. Smaka av och tillsätt salt och peppar.
Till sist tillsätt rostade paranötter och klyftade färska fikon.
Servera med pure av potatis och rotselleri. Vispa kokt potatis och rotselleri med smör och mjölk. Smaka av med slat och peppar.
Strö över nyhackad bladpersilja