Höstwok

Nu finns det gott om bönor, ärtor och olika härliga rotfrukter i butikernas diskar. Kanske odlar du själv och kan njuta av årets höstskörd. I en wok kan du ta med det som ser fint ut för dagen. Naturens hela färgsprakande spektra i pannan gör att måltiden blir en fröjd både för ögat och smaklökarna.

Här är ett grundrecept för 4 personer. Byt ut och lägg till efter tillgång och smak!

 

400 g skinka
2 tsk olja
300g zucchini
300 g morötter
200 g bönor
200 g röd paprika
Ett knippe salladslök
1 tsk finhackad röd chili
1 tsk finhackad färsk ingefära
1 tsk finhackad vitlök
2 msk honung
1 dl soja

Strimla skinkan och stek med lite olja i en wok på hög värme 3-4 minuter. Det går lika bra att använda en rymlig stekpanna. Skär grönsakerna i långa, tunna stavar och stek dem snabbt, 2-3 minuter. Lägg tillbaka köttet och blanda med grönsakerna.

Blanda soja med honung och röd chili, färsk ingefära och vitlök och häll blandningen över rätten. Värm ordentligt och servera genast med nudlar eller ris.