Karré med kantareller och savoykål

 

 

Nu tittat herr kantarell äntligen fram och sätter guldkant på tillvaron! Här är ett fantastiskt gott recept med barbeque- och ölstekt karré. Serverad med skogens guld och savoykål. Receptet är till 4 personer.

 

 

Ingredienser Karré

1-1,2 kg fläskkarré

Salt och peppar

1 Stout eller annan mörk öl

1 knippe timjan

1 dl BBQ sås

Gör så här:

Gnid karrén med salt och peppar och lägg den i en gryta med lock. Tillsätt öl och timjan. Ställ grytan i mitten på en kall ugn. Sätt på ugnen på 180°C och låt den stå i 2½ timmar. Ta sedan av locket och pensla på BBQ sås. Höj värmen till 200°C i ytterligare ca  ½ time.

Ingredienser Savoykål:

1 savoykål

2 dl kraftig kycklingbuljong

2 tsk rivet citronskal

3 klyftor vitlök

2 msk soja

1 äpple

dragon

Gör så här:

Ta bort de yttersta bladen på kålen och dela den i 8 delar. Koka i saltat vatten i ca 4 minuter. Koka upp buljongen med citronskal, vitlök, soja och dragon. Häll buljongen över den avrunna kålen och låt stå i ca 3-4 minuter. Skär äpplet i bitar och strö över kålen.

Stekta kantareller:

Stek 250 g kantareller i lite olivolja med 1 finhackad röd chili samt salt och peppar i 3-4 minuter.