Klassisk grillkotlett med ben

En klassisk kotlett med ben är perfekt på grillen. Vår Grill´it kotlett är färdigmarinerad och passar utmärkt dagar då men inte känner för att joxa med marinaden själv. Så enkelt det bara kan bli, några minuter på grillen på varje sida. Och servera med goda tillbehör.

Grilla tillbehören samtidigt!

En smart extrautrustning till din grill är en behändig grillkorg som gör att du kan servera läckra grönsaker till köttet. Pensla lite neutral olja eller grillolja på majkolvar, sparris, broccoli, aubergine eller zucchini och lägg dem i korgen. Potatis? Svep in dem i folie och lägg dem direkt på gallret. Busenkelt och när de är färdiga skär du bara ett kryss rakt igen foliet och klickar i lite smör eller varför inte lite sauce verte?

Sause verte är en enkel god kall sommarsås som passar lika bra fläskkött som sallader och fisk. Användbar med andra ord. Och snabbt går det också. Lägg allt i en mixer och låt den sedan göra jobbet!

Ingredienser:

2,5 dl gräddfil

0,5 dl majonnäs

100 gram spenat

4–5 msk hackade färska kryddor som gräslök, dill, körvel och dragon

2 tsk dijonsenap

salt och peppar