Långsamt tillagad påskkarré med äggsås

 

RECEPT FÖR 4 PERSONER

Karré

1 karré på ca 1,2 kg
Salt och peppar
1-2 msk olivolja

Krydda karrén med salt och peppar. Bryn den på hög värme i lite olja i en stekpanna. Lägg karrén i en stor ugnsfast form och sätt in den i ugnen på 150 ° C i ca 3 timmarna. Servera en skiva av karré med den varma potatissalladen över.

Äggsås

250 g smör
2 äggulor
½ msk gräddfil
12 g äppelvinäger
Salt och peppar

Smält smöret i en kastrull. Blanda i resten av ingredienserna i en liten kastrull och blanda sedan i det smälta smöret lite i taget. Krydda med salt och peppar.

Varm potatissallad

400 g kokt småpotatis
½ kål
1 knippe salladslök
1 stort äpple
1 ½ dl vatten
En handfull persiljeblad
1 vitlöksklyfta, fint riven
Citronskal av 1 ekologisk citron
10 g smör
Salt och peppar

Halvera de kokta och kylda potatisarna (de kan kokas dagen innan eller på morgonen), och skär kål, äpplen och lök i lagom stora bitar. Häll vatten i en kastrull och koka upp. Lägg i salladslöken och koka tills nästan allt vatten borta. Tillsätt övriga ingredienser samt smör och värm i några minuter i en stekpanna. Krydda med salt och peppar .