Örtig fläskytterfilé med helgrillad blomkål

Med örtmarinad, ört- och parmesanmajonnäs, grillade citroner, morötter och blomkål

För fyra personer
600 g fläskytterfilé
6 rosmarinkvistar
1 knippe timjan
3 vitlöksklyftor
Rädisor och grillad citron till servering
Skär vitlöksklyftorna i skivor och blanda med timjan- och rosmarinkvistarna. Vira in köttet i örtblandningen och bind fast med hjälp av bindgarn. Grilla på indirekt värme under lock tills innertemperaturen är 65°. Låt köttet vila 10 minuter innan det skärs upp.

Helgrillad blomkål
1 blomkålshuvud
1 dl rapsolja
Salt och peppar
Pensla blomkålen med oljan runt om, salta och peppar. Lägg blomkålen på grillgallret, på indirekt värme under lock. Grilla 40-50 minuter tills blomkålen fått fin färg och är mjuk med lite krispighet inuti.

Grillade morötter
2 knippen späda morötter (eller palsternacka)
2 msk rapsolja
Salt och peppar
Vänd morötterna i rapsolja, salta och peppra. Lägg dem på grillgallret på indirekt värme och grilla ca 15-20 minuter beroende på storleken.

Ört- och parmesanmajonnäs
2 dl majonnäs
4 msk örter som gräslök, persilja, timjan
¾ dl riven parmesan
1 msk citronsaft
Peppar
Blanda ihop alla ingredienser och smaka upp med citronsaft och peppar.

Servering
Dela blomkålen i mindre bitar och lägg upp på tallrikar med köttet och morötterna. Häll upp ört-och parmesanmajonnäsen i mindre skålar och servera till. Dekorera med örter, rädisor och grillad citron.