Oxbinga glaserad med örtfärskost på grovt bröd
Ingredienser
20 portioner
1 kg rimmad oxbringa eller kalvbringa, kokt, kall
Glaze:
2 dl flytande honung
svartpeppar
2 msk citronsaft
Örtfärskost:
2 dl philadelphiaost
1 dl crème fraîche
1 dl blandade färska örter, hackade
2 schalottenlökar, finhackade
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 msk fransk senap
salt och vitpeppar
1 grov baguette eller grovt lantbröd
2 msk olivolja
Gör så här
Värm ugnen till 225º.
Glaze:
Blanda honung, peppar och citron. Pensla bringan och skär i portionsbitar.
Örtfärskost:
Blanda samman philadelphia, crème fraiche, örter, lök, vitlök och senap till en kräm. Krydda med salt och peppar.
Skär baguetten diagonalt i åtta millimeter tjocka skivor. Pensla med olja och rosta i ugn.
Lägg ostkräm på brödet och toppa med köttet.
Receptet är komponerat av Andreas Nylén, Sveriges Köttkock 2003
Foto:Arne Adler