VoresMad.dk – Landbrug & Fødevarer

Pestofylld Ribbestek med smak av vår

Ca 6 personer

Ca 1500 g Ribbestek

1 msk grovt salt

 

Pesto Fyllning

1-2 vitlöksklyftor

4-5 soltorkade tomater

1 stort knippe persilja, 50 g

1 kruka färsk basilika

1 tsk salt

2 msk pinjenötter

 

Grönsaker

1 grön zucchini, 300 g

1 gul squash, 300g

5 morötter

1 knippa salladslök

 

Salladsdressing

1 ½ msk olja

1 msk balsamvinäger eller annan vinäger

2 tsk dijonsenap

1 msk vatten

salt

½ kruka färsk basilika

 

Gör så här:

Skär en ficka längs med köttet så det fortfarande finns 3 cm kött kvar på varje sida .

Häll kokande vatten över tomaterna och blötlägg dem i 10 minuter. Låt tomaterna droppa av ordentligt och skär dem i små tärningar .

Koka vitlöken i vatten under 2 minuter. Lägg i persiljan och koka ytterligare  2 minuter. Kyl i iskallt vatten och låt rinna av. Tryck försiktigt bort resterande fukt med en handduk.

Hacka persilja, vitlök och basilika grovt och blanda med tomaterna, salt och pinjenötter.

Bred ut pesto blandningen i fickan i köttet. Lägg köttet på ett galler i en liten långpanna med aluminiumfolie på botten. Gnid in svålen med grovt salt. Lägg köttet i den nedre delen i en kall ugn. Värm ugnen till 200 grader och låt köttet tillagas ca. 1 ½ timme. När innertemperaturen är 65 grader är steken klar.

Skär grönsakerna i tunna likformiga stavar och koka morötterna 3 minuter, squashen i 1 minut och salladslök ½ minut i saltat vatten. Låt rinna av. Finhacka basilikan och blanda ihop ingredienserna till dressingen. Häll dressingen över grönsakerna.

Foto: VoresMad.dk – Landbrug & Fødevarer