Plankstek ála Wretman

Ingredienser (2 pers)

2 skivor ryggbiff med kappa, 400 gr.
Salt
Peppar

2 Hickoryplankor

 

 

Gör så här:

Olja plankorna lite lätt i olivolja

Ställ dem i ugnen på 200° tills de är riktigt heta.

Under tiden stek köttet i en riktigt het panna med lite smör. 1 minut på varje sida.

Spritsa ut potatismoset längs kanterna på plankan.

Lägg bacon och sparrisknytet vid ena kortsidan tillsammans med tomathalvorna.

Lägg den stekta grillbiffen (med kappan på eller bortskuren) i mitten.

Kör allt i ugnen på 275° tills potatismoset börjat få lite färg.

Servera direkt på plankan med lite rumstempererad bearnaisesås

 

Ingredienser hemlagad potatismos:

0,5 kg potatis (helst en mjölig sort)
100 gr smör
2 dl gammaldags mjölk (alt. lite grädde)

 

Gör så här:

Koka den skalade potatisen
Koka upp mjölken så smöret smälter
Pressa potatisen och häll på mjölk/smörblandningen
Krydda efter smak med salt och peppar

Ingredienser garnityr:

2 skivor bacon

8 stänger med färsk grön sparris
2 tomater

Gör så här:

Linda en baconskiva runt 4 sparrisar.

Dela tomaterna och krydda köttsidorna med peppar och salt. Klicka lite smör på.