Plankstek ála Wretman
Ingredienser (2 pers)
2 skivor ryggbiff med kappa, 400 gr.
Salt
Peppar
2 Hickoryplankor
Gör så här:
Olja plankorna lite lätt i olivolja
Ställ dem i ugnen på 200° tills de är riktigt heta.
Under tiden stek köttet i en riktigt het panna med lite smör. 1 minut på varje sida.
Spritsa ut potatismoset längs kanterna på plankan.
Lägg bacon och sparrisknytet vid ena kortsidan tillsammans med tomathalvorna.
Lägg den stekta grillbiffen (med kappan på eller bortskuren) i mitten.
Kör allt i ugnen på 275° tills potatismoset börjat få lite färg.
Servera direkt på plankan med lite rumstempererad bearnaisesås
Ingredienser hemlagad potatismos:
0,5 kg potatis (helst en mjölig sort)
100 gr smör
2 dl gammaldags mjölk (alt. lite grädde)
Gör så här:
Koka den skalade potatisen
Koka upp mjölken så smöret smälter
Pressa potatisen och häll på mjölk/smörblandningen
Krydda efter smak med salt och peppar
Ingredienser garnityr:
2 skivor bacon
8 stänger med färsk grön sparris
2 tomater
Gör så här:
Linda en baconskiva runt 4 sparrisar.
Dela tomaterna och krydda köttsidorna med peppar och salt. Klicka lite smör på.