Plommonspäckad karré med rosenkål svamp & äpple

4-6 portioner

Ca 1 kg plommonspäckad karré
250 g soppgrönsaker
3 msk flytande oxfond
3 msk mjöl
3 dl grädde
3 äpplen gärna Ingrid Marie
1,5 dl äppeljuice
1 msk socker
1 tsk citron
0,5 kg mjölig potatis
0,5 kg rotselleri
100 g smör
2 dl mjölk
300 g rosenkål
3 schalottenlökar

Gör så här:

Bryn karré och soppgrönsaker. Slå på 3 dl vatten och
ugnsbaka i 175° i ca 1,5 timme tills innertemperaturen
är 80°. Lyft ur karrén och låt den vila när du gör såsen.
Sila bort grönsakerna och vispa ner mjöl och fond.
Rör i grädden och smaka av. Späd eventuellt såsen
med mer vatten.

Skala och hacka 2 av äpplena. Häll på äppeljuice och
socker och låt koka några minuter. Tärna det sista
äpplet och rör ner det. Blanda i citronsaften så håller
sig äpplet fräscht och krispigt.

Koka lika delar potatis och rotselleri. Smält smöret
och vispa med mjölken ner i den kokta potatisen och
rotsellerin. Smaka av med salt och svartpeppar.

Lägg rosenkålen i kokande vatten i ca 4 minuter.
Lägg sedan direkt över dem i isvatten. Slunga till
sist rosenkålen i en panna med smör och finhackad
schalottenlök.