Porchetta
Porchetta är rullad fläsksida med fyllning som tillagas sakta i ugn. En rätt som kan varieras i det oändliga med olika fyllning beroende på smak. Enklast är att lägga färska örter på den svålfria sidan, rulla ihop, snöra och så in i ugnen. Servera Porchettan med en sallad, rotfukter eller risotto.
Ingredienser
ca 1,5 kg fläsksida med eller utan svål
Salt och peppar
3 dl vitt vin
2 dl vatten
Örtfyllning
Ett par nävar av dina favoritörter tex; timjan, rosmarin, oregano, salvia
Fyllning med lufttorkad skinka och parmesan
250 g lufttorkad skinka
200 g riven parmesan
Färsk rosmarin
Gör så här
Gnid den svålfria sidan med salt och peppar och låt ligga i rumstemperatur i ca 1,5 timmar
Bred ut fyllningen på den svålfria sidan och rulla ihop den till en fast rulle. Gör en ögla på snöret och bind fläsksidan till en snygg rulle.
Bryn i en het stekpanna och ställ sedan in den i ugnen på 140 grader. Häll på vin och vatten och ös Porchettan då och då under tillagningen.
Tillaga i ca 2, 5 timmar och låt sedan Porchettan vila en stund innan den skärs upp i skivor precis innan servering.