Pulled Pork

Ingredienser:

1,5 kg benfri karré eller bog

2 gula lökar

1 vitlök

1 flaska barbecuesås

 

 

Till servering:

Ett gott surdegsbröd i skivor

1 fint strimlad rödlök

Ruccola

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 125°C.

Krydda köttet runt om med salt och peppar. Lägg det i en gryta med lock som tål ugnsvärme.

Skala och skär löken i klyftor. Lägg lök och vitlök runt om köttet i grytan.

Häll på barbecuesåsen så det täcker kött och lök.

Sätt på locket, låt köttet stå i nedre delen av ugnen 5-6 timmar, tills det är riktigt mört. Tips! Sänk värmen till 75°C så kan du ställa in köttet på morgonen när du går till jobbet och så är det klart lagom till middagen ca 12 timmar senare.

Dra isär köttet direkt i grytan med en gaffel så det faller isär och blandas med såsen.

Låt var och en fylla sitt bröd med kött och tillbehör!