Pulled Pork
Ingredienser:
1,5 kg benfri karré eller bog
2 gula lökar
1 vitlök
1 flaska barbecuesås
Till servering:
Ett gott surdegsbröd i skivor
1 fint strimlad rödlök
Ruccola
Gör så här:
Sätt ugnen på 125°C.
Krydda köttet runt om med salt och peppar. Lägg det i en gryta med lock som tål ugnsvärme.
Skala och skär löken i klyftor. Lägg lök och vitlök runt om köttet i grytan.
Häll på barbecuesåsen så det täcker kött och lök.
Sätt på locket, låt köttet stå i nedre delen av ugnen 5-6 timmar, tills det är riktigt mört. Tips! Sänk värmen till 75°C så kan du ställa in köttet på morgonen när du går till jobbet och så är det klart lagom till middagen ca 12 timmar senare.
Dra isär köttet direkt i grytan med en gaffel så det faller isär och blandas med såsen.
Låt var och en fylla sitt bröd med kött och tillbehör!