Fläskkotletter med balsamico och paprika

Ingredienser (4 pers.)

4 st fläskkotletter

2 tsk olja

2-3 röda paprikor i strimlor

2 msk balsamico

Lite potatismjöl eller maizena

Flytande köttfond

 

Gör så här:

Torka kotletterna torra med lite hushållspapper.

Krydda dem med salt och svartpeppar.

Hetta upp olja i en stekpanna.

Bryn kotletterna i cirka 1 minut på varje sida under hög värme.

Skruva ner värmen och fortsätt med ytterligare 3 minuter på var sida.

Ta upp kotletterna och håll dem varma under lite folie.

Lägg i paprika och stek under omrörning i 5 minuter.

Häll på balsamicon och reducera.

Tillsätt 2 dl vatten och koka upp.

Red såsen och kryddad efter smak.

Servera med pasta eller ris och finhackad bladpersilja.

Fylld exotisk fläskfilé

Ingredienser (4 pers.)

400 gr fläskfilé

50 gr mango chutney

50 gr ananas i små bitar

50 gr äpple i små bitar

20 gr fetoast

3–4 skivor parmaskinka (eller bacon)

 

Gör så här:

Dela fläskfilén på längden.

Fyll fickan med mango chutney, ananas, äpplen och fetaost.

Lägg hop fläskfilén med fyllning och linda parmaskinkan runt om.

Bind ihop allt med hushållssnöre.

Grilla runt om under lock i 15–20 minuter.

Kryddfyllda kotletter

Ingredienser (4 pers.)

4 kotletter utan ben delade så en ficka bildas

600 gr soltorkade tomater i olja

4 vitlöksklyftor

Persilja och basilika

4 kvistar timjan

 

Gör så här:

Hacka de soltorkade tomaterna, vitlökarna, persilja, basilika och timjan, och blanda samman.

Fyll fickorna på fläskkotletterna.

Stäng kotletterna med tandpetare eller hushållssnöre.

Grilla på i ca 25–30 minuter.

Lyxspett på fläskfilé

Ingredienser (4 pers.)

800 gr fläskfilé marinerat efter egen smak

2 små rödlökar

4 gula cherrytomater

2 paprikor

4 grillspett

 

Gör så här:

Skär fläskfilén i skivor.

Marinera köttet i en marinad (Tips! Olivolja, pressad lime, vitlök, hackad chili och svartpeppar funkar bra.)

Skär rödlöken i fyra delar och dela tomaterna.

Skär paprikorna i passande bitar.

Varvar kött och grönsaker på grillspettet.

Grilla spetten i 7–8 minuter runt om.